בית חב"ד רמת-אליהו נווה-ים (ע"ר)

רח' פנינת הים 7 נווה-ים ראשון-לציון

א-ה 10.00-13.00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

03-9618874

מנהל בית חב"ד
ושליח הרבי מליובאוויטש
הרב חנן כוחונובסקי

קן ברג'ס מצייר את התנ"ך

במשך שבועות הסתגר אמן המוזיקה קן בֶּרְגֶ'ס (בשמו העברי: אברהם בר) בחדר-עבודתו בביתו בירושלים וניסה לצייר במכחולו את מעמד הר-סיני...

.במשך שבועות הסתגר אמן המוזיקה קן בֶּרְגֶ'ס (בשמו העברי: אברהם בר) בחדר-עבודתו בביתו בירושלים וניסה לצייר במכחולו את מעמד הר-סיני

ברג'ס מצייר. "בציור יש רק צייר ומכחול" 

 קודם שניגש למלאכה התעמק בלימוד המקורות וניסה להבין את המשמעות הפנימית של מתן-התורה.

אט-אט התחברו הפרטים לכדי ציור מרהיב, שיככב בתערוכה מיוחדת שברג'ס עורך בימים האלה. בתערוכה מוצגים שמונה-עשר ציורים שצייר. ותתפלאו, עד לפני כמה חודשים כמעט לא נגע במכחול. גם בני משפחתו לא ממש קולטים איך אדם שאינו צעיר החליט פתאום לעסוק בציור.

קריירה בין-לאומית

רבים מכירים את שמו מעולם המוזיקה החסידית. ברג'ס נולד בלונדון, בבית נוצרי. "כשהייתי ילד נהגתי לצייר פה ושם, ואימי תמיד אמרה שהיא צופה לי עתיד של צייר", הוא מספר. החיים הובילו אותו לאפיק אחר. בהיותו נער קנה גיטרה ופתח בקריירה מוזיקלית.

הפריצה שלו אירעה כשהלחין שירים לזמר בין-לאומי. זה מכר מהתקליט יותר מ-2.5 מיליון עותקים. לימים, במהלך ביקור בפריז, פגש במוזיקה יהודית והוקסם. ברג'ס התחיל להתעניין ביהדות, ואחרי-כן גמלה בליבו החלטה להתגייר ולעלות לארץ-ישראל. יותר מעשר שנים התמיד בלימודי יהדות, עד שעבר את תהליך הגיור הסופי.

אריה באולפן

בהתייעצות עם רבותיו החליט ברג'ס שלא לזנוח את עולם המוזיקה. "התחלתי לעבוד עם אמנים דתיים וחרדיים והיו תוצאות טובות ברוך השם. רבים מהם הקליטו באולפן שבניתי בביתי", מספר ברג'ס, שיצירותיו נהפכו ללהיטים ברבות השנים.

העיסוק בציור החל באקראי. מספרת רעייתו, נאווה: "במהלך הקלטות עם הזמר מרדכי בן-דוד צייר בעלי אריה על דף שהיה מונח לפניו. הדף התגלגל באולפן ובן-דוד שאל מי הצייר המוכשר. בעלי הודה ב'אשמה', והכול התלהבו מהכישרון הלא-ידוע שלו". בני משפחתו החלו להאיץ בו לנסות לצייר. לפני כמה חודשים קנו לו מתנה – ערכת מכחולים וצבעים. רק אז ניסה לשחזר את הכישרון הנעלם.

מכת הצריבות

ציוריו של ברג'ס קשורים לתנ"ך ולגאולה: בריאת העולם, נהרות בבל, גן-עדן, מתן-תורה ועוד. הוא מסביר את ההבדל בין ציור למוזיקה: "יצירת שיר קשורה באנשים רבים – המלחין, המעבד, הזמר, הנגנים ועוד. בציור יש רק צייר ומכחול". ברג'ס מגלה סיבה מדאיגה לפנייה לעבר הציור במקום המוזיקה: "כיום צורבים ומעתיקים את התקליטורים, ויוצרי המוזיקה אינם יכולים להתפרנס בכבוד. המוזיקאים אינם יכולים להרשות לעצמם להשקיע ביצירותיהם, והתוצאה היא ירידה בולטת ברמת השירים".

ברג'ס מודה בכל יום מחדש על כניסתו לעולם היהודי. באלבום האחרון שהפיק ייחד שיר למסעו הארוך. "השיר הוא תפילה אישית על הרצון להיות מחובר לקב"ה ולמקום שבו הוא נמצא – בכל מקום", הוא אומר. "אני מודה בשיר על לידתי מחדש, על ההארה שהקב"ה האיר לי את דרכי, ואני גם מתייחס לחבריי בעבר שהִפנו לי עורף כששמעו שהתגיירתי ונעשיתי יהודי".

מערכת האתר

השאירו תגובה